Google poskytuje online překladový editor

Google Translator Toolkit se jmenuje nový online nástroj, pomocí kterého je možné snadno překládat webové stránky, články Wikipedie nebo také dokumenty (i ve formátu Microsoft Word nebo OpenDocument) a používat přitom volitelně vlastních nebo online dostupných uživatelských slovníků a překladových pamětí.

Kliknutím na obrázek spustíte video z platformy YouTube. Platí zásady ochrany osobních údajů Google a podmínky služby YouTube.

Při načtení zdrojového textu se vedle něj zobrazí kombinace jeho automatického (slovníkového) překladu a překladu podle vzoru již dříve přeložených textů, využívající tedy databáze tzv. překladové paměti. Uživatel může tento text převzít nebo adaptovat. Dokončený překlad pak může poskytnout pro rozšíření databáze překladové paměti, kterou mohou používat další překladatelé.

V současnosti se nástroj nachází v beta verzi, jeho uživatelské rozhraní je dostupné jen v angličtině. Také možnosti překladu jsou omezeny pouze na angličtinu jako výchozí jazyk. Mezi 46 cílovými jazyky nechybí ani čeština.